Powera asentaa tuottoisat aurinkovoimalat yrityksille

Aurinkovoimalan asentaminen suurimpaan osaan yrityskiinteistöistä on taloudellisesti kannattavaa. Pyydä meiltä tarjous klikkaamalla alla olevaa painiketta tai lue lisää aurinkovoimaloiden hyödyistä!

Yritystuki tehostaa aurinkovoimalan kannattavuutta

Tuki on haettavissa voimalan hankintaan seuraavin reunaehdoin :

 • Voimalan ostohinta pitää olla yli 10.000€ / alv 0%
 • Voimalan takaisinmaksuaika pitää olla alle 15 vuotta
 • Yrityksen perustietojen on oltava kunnossa, eikä saa olla verovelkaa
 • Tukea on haettava ennen hankkeen toteuttamista ja tukipäätös on tultava ennen hankkeen aloittamista. Tukea ei myönnetä hankkeille, jotka on käynnistetty ennen tukipäätöstä.

Energiatuki muuttui: Business Finlandin myöntämä energiatuki on tällä hetkellä 15%

Aurinkovoimalan tuotto sijoitetulle pääomalle on yrityskiinteistöissä keskimäärin 12–20 % / vuosi

Aurinkovoimalan käyttöönotto

Aurinkopaneelit voidaan asentaa yrityksen katolle, seinään tai maa-asennuksena.

Teemme aina kiinteistökohtaisen kannattavuuslaskelman, jossa huomioidaan tarkka sähkönkulutus, katon kaltevuus, ilmansuunnat ja kantavuuskuormat.

Asennamme aurinkovoimalat avaimet käteen periaatteella. Aurinkovoimala koostuu aurinkopaneeleista, invertteristä, kattokiinnikkeistä sekä johdotuksista.

Suunnittelijamme tarkastavat voimalan soveltuvuuden
kiinteistöön sekä tekevät kannattavuuslaskelman eri
paneelimalleilla ja muilla komponenteilla.

Asennuksen jälkeen hoidamme tarvittavat lupa-asiat sekä ilmoitukset sähköyhtiöön.

Olemme mukana myös investointituen hakuprosessissa yhteistyössä ELY-keskuksen kanssa ja autamme tukihakemuksen tekemisessä. Asiakasyrityksen tehtäväksi jää tarvittavien dokumenttien toimittaminen.

Olemme suunnitelleet ja asentaneet tuhansia
aurinkosähköjärjestelmiä yrityksiin, maatiloille ja omakotitaloihin.

Valikoimastamme löytyy aurinkosähkötuotteita kymmeniltä eri valmistajilta.

Aurinkosähkö yritykselle

Aurinkosähköjärjestelmä paitsi pienentää yrityksen hiilidioksipäästöjä myös vähentää riippuvuutta sähköverkosta tuoden ennustettavuutta ja omavaraisuutta sähkön hankintaan.

Puhtaan, päästöttömän energian tuottaminen kiinteään hintaan seuraavien vuosikymmenten ajan on taloudellisesti järkevää.

Aurinkovoimaa käyttävä yritys luo selkeän kuvan ympäristöystävällisyydestä ja edelläkäviijyydestä.

Yrityskiinteistöjen sähkönkulutus on yleensä suurinta päiväsaikaan. Sähkönkulutus on myös usein melko tasaista ja jatkuvaa, minkä ansiosta aurinkosähkö yritykselle on kannattava vaihtoehto.

Aurinkosähkön kannattavuus yritykselle

Aurinkosähköjärjestelmä mitoitetaan aina yrityksen tarpeiden mukaan. Taloudellisesti kannattavinta on, kun yritys käyttää itse mahdollisimman suuren osan tuottamastaan aurinkoenergiasta, ja verkkoon syötetyn sähkön määrä jää mahdollisimman pieneksi.

Tällöin säästetään sähkönsiirrosta, sähköenergiasta ja mahdollisesta sähköverosta aiheutuvista kustannuksista.

Alkuinvestoinnin jälkeen aurinkovoimala ei juuri aiheuta kuluja. Paneelimme kestävät mallista riippuen 30–50 vuotta, eivätkä ne tarvitse teknistä huoltoa.

Kulut muodostuvat invertterin ja mahdollisen akun vaihtamisesta (keskimäärin kerran 30 vuoden käyttöiäin aikana) sekä huoltotarkastuksista.

Aurinkosähköjärjestelmä on tasaisesti tuottava pitkän aikavälin investointi, joka maksaa itsensä takaisin jopa seitsemässä vuodessa. Keskiarvoon vaikuttavat muun muassa sähkön hinnanmuutokset sekä aurinkopaneeleille annettu tehotakuu, joka on useimmilla valmistajilla 80 % tuotosta 25 vuoden käytön jälkeen.

Itse tuotettu aurinkosähkö on verkosta ostettua sähköä huomattavasti edullisempaa, ja oikein optimoitu aurinkosähköjärjestelmä voi säästää vuotuisissa sähkökustannuksissa jopa 30 %.

Aurinkovoimalan tuotto sijoitetulle pääomalle on yrityskiinteistössä keskimäärin 12–20 % vuodessa.

Helposti aurinkosähkön tuottajaksi - avaimet käteen -paketti yrityksille

Aurinkovoimalan tuotto sijoitetulle pääomalle on yrityskiinteistössä keskimäärin 12–20 % vuodessa.

Helposti aurinkosähkön tuottajaksi –Avaimet käteen -paketti yrityksille

Huolettomin tapa pienentää yrityksen hiilijalanjälkeä ja sähkölaskua: ryhdy aurinkosähkön tuottajaksi!

Toimitamme laadukkaan, yrityksellenne mitoitetun avaimet käteen -aurinkosähköpaketin helposti ja nopeasti. Kokeneet asiantuntijamme hoitavat prosessin alusta loppuun.

Alkuinvestointia ei ole pakko maksaa kerralla: tarjoamme asiakkaillemme myös joustavaa 10 vuoden maksuaikaa.

Palveluihimme kuuluu aina:

 • kiinteistökohtainen kannattavuuslaskelma eri paneelimalleilla
 • järjestelmän mitoitus
 • asiantuntija-apu energiatuen hakuprosessissa
 • laadukas laitteisto: aurinkopaneelit, invertteri, kiinnikkeet ja johdotukset
 • soveltuvuustarkastus kiinteistöön
 • asennustyöt suomalaisen, asiantuntevan henkilöstömme suorittamana
 • lupa-asiat ja yhteydenpito sähköyhtiön kanssa
 • asiakastuki koko voimalan pitkän elinkaaren ajan
 • takuuajat paneelimallista riippuen 10–30 vuotta

Aurinkopaneelien ekologisuus

Aurinko säteilee puhdasta valo- ja lämpöenergiaa, ja sen vuosittain tuottama energiamäärä on 8000 kertaa maapallon kokonaisenergiankulutusta suurempi.

Aurinkopaneelien ekologisuus perustuu auringon ehtymättömän säteilyn hyödyntämiseen ja päästöttömyyteen sekä aurinkosähköjärjestelmien pitkään, jopa 30 vuoden ikään.

Aurinkopaneelien asennuksen jälkeen pystytään tuottamaan energiaa ilman hiilidioksidipäästöjä. Päästöjen tuotannon kannalta aurinkosähköjärjestelmä maksaa itsensä takaisin muutaman vuoden kuluttua, sillä yksi asennettu kilowatti säästää vuosittain hiilidioksidipäästöissä noin 0,7–1,3 tonnia.

Vaikka aurinkoenergia itsessään on päästötöntä, sen tuottamiseen tarvittavan laitteiston valmistaminen kuluttaa resursseja ja kuormittaa ympäristöä. Ala kehittyy jatkuvasti, ja uudet innovaatiot tulevat hyvin todennäköisesti myös pienentämään paneelien valmistuksesta aiheutuvia ympäristövaikutuksia.

Tällä hetkellä aurinkovoimaloiden energian takaisinmaksuaika, eli aika, jonka laitoiksen tulee olla toiminnassa tuottaakseen takaisin järjestelmän valmistukseen ja ylläpitoon kuluneen energian, vaihtelee alle vuodesta viiteen vuoteen. Suomessa energian takaisinmaksuaika on keskimäärin vuosi. Aurinkovoimalat ovat pitkäikäisiä ja lähes huoltovapaita, mikä lisää niiden energiatehokkuutta.

Yritysten energiatuki aurinkopaneelien hankkimiseen

Yritysten ja yhteisöjen on mahdollista saada 15 % tukea aurinkosähköjärjestelmän arvonlisäverottomia investointikustannuksia varten. Tukea täytyy hakea ennen prosessin käynnistämistä, sillä sitä ei myönnetä jo käynnissä oleville hankkeille.

Energiatuki on suunnattu kaiken kokoisille yrityksille ja yhteisöille, ja investoinnin suuruuden tulee olla vähintään 10 000 euroa. Voimalan takaisinmaksuajan pitää jäädä alle 15 vuoteen. Yrityksen perustietojen on oltava kunnossa, eikä sillä saa olla verovelkaa.

Autamme mielellämme energiatuen hakuprosessissa ja lupa-asioissa.

Edellytykset energiatuen hakemiseen voi tarkistaa Business Finlandin sivustolta.

Tukea voi hakea Business Finlandin sähköisessä asiointipalvelussa.

Tilaa maksuton kartoitus!

Haluatko tietää miten paljon voit säästää aurinkovoimalla? Ota meihin yhteyttä ja saat maksuttoman arvion säästöistä!

 • Mikäli annat henkilötietosi edellä kuvattuun tarkoitukseen, Powera käsittelee henkilötietojasi Poweran Tietosuojaselosteen mukaisesti.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.