Tietoa aurinkosähköstä

Aurinkoenergia-alan asiantuntijoina haluamme jakaa tietoa myös muille.

Lisätietoja aurinkosähköstä Poweran blogista

Kokoamme blogiimme erilaisia pitkäikäisiä ohjeita sekä ajankohtaisiin asioihin liittyviä kirjoituksia. Löydät sivulta vastauksia moniin kysymyksiin, joita aurinkoenergiasta usein herää.

Tutustu blogiimme!

Kannattaako aurinkonpaneelien asennus Suomessa

Aurinkopaneelit talvella?

04.12.2023 Suomessa aurinkoenergiaa voi hyödyntää tehokkaasti myös talvella. Esimerkiksi aurinkopaneelit, jotka on asennettu rakennusten seinille sopivat hyvin Pohjoismaiden olosuhteisiin. Talvella aurinko on hyvin matalalla eikä

Lue lisää »
Aurinkovoimala

Aurinkopaneelit Suomessa?

Suomi ei ole niin pimeä maa kuin usein luullaan, kun kyse on aurinkoenergian tuottamisesta. Se pärjää hyvin vertailussa Keski-Euroopan maihin. Talven hämäryys ei haittaa sillä

Lue lisää »
Auronkopaneelit kytketynä kahteen riviin.

Maksaako järjestelmä itsensä takaisin?

Avaimet käteen -menetelmällä asennettujen aurinkovoimaloiden takaisinmaksuajat ovat keskimäärin välillä 6-12 vuotta. Uuden sukupolven lasi–lasi-paneeleihin saadaan jopa 30 vuoden takuu, jolloin järjestelmän tuotto takuuajalla nousee moninkertaiseksi ostohintaan nähden. Sijoitetun pääoman tuotot ovat välillä 7-20% järjestelmästä riippuen.

Lue lisää »
Kannattaako aurinkonpaneelien asennus Suomessa

Kannattavatko aurinkopaneelit Suomessa?

Suomessa aurinkopaneelien tuottavuus on hyvä. Vuosittainen tuotanto on samalla tasolla kuin Pohjois-Saksassa. Suomessa kesällä aurinko paistaa pitkään ja alkuvuodesta aurinkopaneeleiden tuottoa kasvattaa viileä ilmasto, sillä kylmä aurinkopaneeli tuottaa lämmintä paneelia tehokkaammin.

Lue lisää »