Aurinkopaneelit
yritykselle

Aurinkovoimalan asentaminen suurimpaan osaan
yrityskiinteistöistä on taloudellisesti kannattavaa. Pyydä meiltä suunnitelma ja tarjous yksilöllisestä aurinkopaneelijärjestelmästä!

Yritystuki tehostaa aurinkovoimalan kannattavuutta

Tukea voi hakea voimalan hankintaan seuraavin reunaehdoin:

• Voimalan ostohinta on yli 30 000 € (alv 0 %)
• Voimalan takaisinmaksuaika on alle 15 vuotta
• Yrityksen perustietodot ovat kunnossa eikä sillä ole verovelkaa
• Tukea haetaan ennen hankkeen toteuttamista ja tukipäätös tulee ennen hankkeen aloittamista.
• Tukea ei myönnetä hankkeille, jotka on käynnistetty ennen tukipäätöstä

Lue yrityksien energiatuesta lisää Business Finlandin sivuilta:
https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/energiatuki

Business Finlandin myöntämä energiatuki on tällä hetkellä 15 %.
Aurinkovoimalan tuotto sijoitetulle pääomalle on yrityskiinteistöissä keskimäärin 12–20 % per vuosi.

Aurinkopaneelit yritykselle

Aurinkovoimalan käyttöönotto

Aurinkopaneelit voidaan asentaa yrityksen katolle tai seinään. Lisäksi voidaan käyttää maa-asennusta.

Teemme aina kiinteistökohtaisen kannattavuuslaskelman, jossa huomioidaan tarkka muun muassa sähkönkulutus, katon kaltevuus, ilmansuunnat ja kantavuuskuormat.

Asennamme aurinkovoimalat avaimet käteen -periaatteella.

Aurinkovoimala koostuu aurinkopaneeleista, invertteristä, kattokiinnikkeistä sekä johdotuksista. Suunnittelijamme tarkastavat voimalan soveltuvuuden kiinteistöön sekä tekevät kannattavuuslaskelman eri paneelimalleilla ja muilla komponenteilla.

Asennuksen jälkeen hoidamme tarvittavat lupa-asiat sekä ilmoitukset sähköyhtiöön.

Olemme mukana myös investointituen hakuprosessissa yhteistyössä ELY-keskuksen kanssa ja autamme tukihakemuksen tekemisessä. Asiakasyrityksen tehtäväksi jää tarvittavien dokumenttien toimittaminen.

Aurinkopaneelit yritykselle

Aurinkosähköjärjestelmä paitsi pienentää yrityksen hiilidioksipäästöjä, myös vähentää riippuvuutta sähköverkosta. Näin se tuo ennustettavuutta ja omavaraisuutta sähkön hankintaan niin pienille kuin suurillekin yrityksille.

Puhtaan, päästöttömän energian tuottaminen kiinteään hintaan seuraavien vuosikymmenten ajan on taloudellisesti järkevää, usein jopa tarpeellista.

Aurinkovoimaa käyttävä yritys antaa muille selkeän kuvan arvoistaan ympäristöystävällisyydestään.

Yrityskiinteistöjen sähkönkulutus on yleensä suurinta päiväsaikaan. Sähkönkulutus on myös usein melko tasaista ja jatkuvaa, minkä ansiosta aurinkopaneelit on yrityksille kannattava vaihtoehto.

Aurinkopaneelit yrityskäyttöön

Aurinkopaneelit yritykselle - kannattavuus

Aurinkosähköjärjestelmä mitoitetaan aina yrityksen tarpeiden mukaan. Taloudellisesti kannattavinta on, kun yritys käyttää itse mahdollisimman suuren osan tuottamastaan aurinkoenergiasta ja verkkoon syötetyn sähkön määrä jää mahdollisimman pieneksi. Näin säästöä syntyy sähkönsiirrosta, sähköenergiasta ja mahdollisesta sähköverosta aiheutuvista kustannuksista.

Alkuinvestoinnin jälkeen aurinkovoimala ei juuri aiheuta kuluja. Paneelimme kestävät mallista riippuen 30–50 vuotta, eivätkä ne tarvitse teknistä huoltoa. Kulut muodostuvat invertterin ja mahdollisen akun vaihtamisesta (keskimäärin kerran 30 vuoden käyttöiäin aikana) sekä huoltotarkastuksista. Huoltokustannukset ovat siis vuositasolla erittäin alhaiset.

Aurinkosähköjärjestelmä on tasaisesti tuottava pitkän aikavälin investointi, joka maksaa itsensä takaisin jopa seitsemässä vuodessa. Keskiarvoon vaikuttavat muun muassa sähkön hinnanmuutokset sekä aurinkopaneeleille annettu tehotakuu, joka on useimmilla valmistajilla 80% tuotosta 25 vuoden käytön jälkeen.

Itse tuotettu aurinkosähkö on verkosta ostettua sähköä huomattavasti edullisempaa, ja oikein optimoitu aurinkosähköjärjestelmä voi säästää vuotuisissa sähkökustannuksissa jopa 30 %.

Aurinkovoimalan tuotto sijoitetulle pääomalle on yrityskiinteistössä keskimäärin 12–20 % vuodessa. Aurinkopaneelit yritykselle on monessa mielessä järkevä sijoitus.

Helposti aurinkosähkön tuottajaksi

- avaimet käteen -paketti yrityksille

Aurinkovoimalan tuotto sijoitetulle pääomalle on yrityskiinteistössä keskimäärin 12–20 % vuodessa.

Huolettomin tapa pienentää yrityksen hiilijalanjälkeä ja sähkölaskua: ryhdy aurinkosähkön tuottajaksi!

Toimitamme laadukkaan, yrityksellenne mitoitetun avaimet käteen -aurinkosähköpaketin helposti ja nopeasti. Kokeneet asiantuntijamme hoitavat prosessin alusta loppuun, ja sinun aikaasi säästyy tärkeämpään.

Alkuinvestointia ei ole pakko maksaa kerralla. Tarjoamme asiakkaillemme myös joustavaa 10 vuoden maksuaikaa.

Palveluihimme kuuluu aina:

  • kiinteistökohtainen kannattavuuslaskelma eri paneelimalleilla
  • järjestelmän mitoitus
  • asiantuntija-apu energiatuen hakuprosessissa
  • markkinoiden laadukkain laitteisto: aurinkopaneelit, invertteri, kiinnikkeet ja johdotukset
  • soveltuvuustarkastus kiinteistöön
  • asennustyöt suomalaisen, asiantuntevan henkilöstömme suorittamana
  • lupa-asiat ja yhteydenpito sähköyhtiön kanssa
  • asiakastuki koko voimalan pitkän elinkaaren ajan
  • takuuajat paneelimallista riippuen 10–30 vuotta

Aurinkopaneelien ekologisuus

Aurinko säteilee puhdasta valo- ja lämpöenergiaa, ja sen vuosittain tuottama energiamäärä on 8 000 kertaa maapallon kokonaisenergiankulutusta suurempi.

Aurinkopaneelien ekologisuus perustuu auringon ehtymättömän säteilyn hyödyntämiseen ja päästöttömyyteen. Lisäksi aurinkosähköjärjestelmät toimivat pitkään, jopa useita kymmeniä vuosia. Aurinkopaneelien asennuksen jälkeen energiaa pystytään tuottamaan ilman hiilidioksidipäästöjä. Päästöjen tuotannon kannalta aurinkosähköjärjestelmä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa, sillä yksi asennettu kilowatti säästää vuosittain hiilidioksidipäästöissä jopa 0,7–1,3 tonnia. Vaikka aurinkoenergia itsessään on päästötöntä, sen tuottamiseen tarvittavan laitteiston valmistaminen kuluttaa resursseja ja kuormittaa ympäristöä. Ala kehittyy jatkuvasti, ja uudet innovaatiot tulevat hyvin todennäköisesti pienentämään paneelien valmistuksesta aiheutuvia ympäristövaikutuksia. Tällä hetkellä aurinkovoimaloiden niin sanottu energian takaisinmaksuaika vaihtelee alle vuodesta viiteen vuoteen. Tällä tarkoitetaan aikaa, jona laitos ehtii tuottaa takaisin valmistukseen ja ylläpitoon kuluneen energian. Suomessa energian takaisinmaksuaika on keskimäärin vuosi. Aurinkovoimalat ovat pitkäikäisiä eivätkä vaadi jatkuvia huoltotoimenpiteitä, mikä lisää niiden energiatehokkuutta.
Aurinkopaneelit tallin katolla

Yritysten energiatuki aurinkopaneelien hankkimiseen

Yritysten ja yhteisöjen on mahdollista saada 15 % tukea aurinkosähköjärjestelmän arvonlisäverottomia investointikustannuksia varten. Tukea täytyy hakea ennen prosessin käynnistämistä, sillä sitä ei myönnetä jo käynnissä oleville hankkeille.

Yritysten ja yhteisöjen on mahdollista saada 15 % tukea aurinkosähköjärjestelmän arvonlisäverottomia investointikustannuksia varten. Tukea täytyy hakea ennen prosessin käynnistämistä, sillä sitä ei myönnetä jo käynnissä oleville hankkeille.

Yrityksille

Maatiloille