Miten aurinkopaneelien
asennus etenee?

Asennamme aurinkosähköjärjestelmän avaimet käteen -toimituksena, jotta asiakkaamme pääsevät mahdollisimman vähällä.

Aurinkovoimaloiden asennukset sinun paikkakunnallesi

Vastoin yleistä kuvaa, Suomi on aurinkoenergian tuotantopotentiaaliltaan Keski-Euroopan maiden veroinen maa. Pimeitä talvia kompensoi valoisa kesä, jolloin aurinkoa riittää lähes vuorokauden ympäri. Aurinkopaneelien sijoittamisen kannalta on ensisijaisen tärkeää, että paneelin pintaan osuu mahdollisimman paljon auringonvaloa. Tehokkain kallistuskulma on 35–45 astetta, mutta yli 90 % maksimaalisesta energian vuosituotosta voidaan saavuttaa 10–50 asteen kulmaan sijoitetuilla paneeleilla. Lisätietoa aurinkoenergiasta Suomessa:
https://www.lut.fi/fi/artikkelit/aurinkoenergia-ja-aurinkosahko-suomessa

Kotitalouksissa aurinkopaneelien asennus tehdään useimmiten katolle. Asennus suoritetaan yleensä lappeen suuntaisesti, jolloin optimiolosuhteista joudutaan usein hieman joustamaan. Suuntausta tärkeämpää on, että asennuspaikka on varjoton ja mahdollisimman roskaton.

Kun laitteisto on mitoitettu ja sen sopivuus sähköverkkoon on varmistettu paikalliselta verkkoyhtiöltä, voidaan aurinkopaneelien asentaminen aloittaa.

Tehokkaita ja kannattavia aurinkopaneeleja asennetaan koko Suomen alueelle, Hangosta Utsjoelle.

Aurinkopaneelien asennustyö

1. Kattokiinnikkeiden ja kiskojen asennus

Aurinkosähköjärjestelmän asennustyö aloitetaan kattokiinnikkeiden ja -kiskojen asennuksella. Huolehdimme tarkasti siitä, ettemme vahingoita katon pintaa emmekä rakenteita.

2. Aurinkopaneelien asennus

Itse paneelit asennetaan katolle tarvittaessa nosturin avulla. Kiinnitys onnistuu nopeasti pikakiinnikkeillä. Asennustyöt sujuvat meiltä tehokkaasti ja turvallisesti.

Asentaja kiinnittämässä aurinkopaneelia
Asentaja kytkemässä aurinkopaneelien invertteriä

3. Invertterin asennus

Aurinkopaneelien asennusprosessiin kuuluu myös invertterin paikan valinta sekä tarvittavien kaapeleiden vetäminen. Invertteri voidaan asentaa joko sisälle tekniseen tilaan tai suoraan ulkoseinään. Parhaan asennuspaikan löydät yhdessä myyjiemme sekä asentajiemme kanssa.

4. Asennuksen viimeistely ja kytkentä

Lopuksi invertteri kytketään aurinkosähköjärjestelmään ja tehdään loppukatselmus. Sähköverkkoon liitettävän aurinkosähköjärjestelmän asennuksessa kaikki sähköiset kytkennät ovat sähköurakoinnin alaista työtä. Järjestelmän käyttöönottotestauksen suorittamisen ja verkkoyhtiön käyttöönottoluvan jälkeen laitteiston saa kytkeä verkkoon, minkä jälkeen laadukkaan aurinkosähköjärjestelmä on suunniteltu toimimaan täysin automaattisesti.

Aurinkopaneelien asentaja harjakatolla

Powera asentaa aurinkopaneelit sinunkin kotiisi

Powera toimii kaikkialla Suomessa. Ota meihin yhteyttä, jotta voimme suunnitella sinun tarpeisiisi parhaiten sopivan ratkaisun.

Poweralla asiaan kuuluu aina vaivaton avaimet käteen -toteutus. Palveluumme sisältyy kaikki aurinkosähköjärjestelmän optimaalisesta mitoituksesta lupa-asioiden hoitamiseen sekä asennustöihin.

Tarjoamme asiakkaalle asiantuntevaa tukea ja palvelua koko järjestelmän pitkän elinkaaren ajan.