Aurinkovoimalat omakotitaloon ja vapaa-ajan asuntoon

Aurinkoenergian hyödyntäminen tuo säästöä sähkölaskuun ja nostaa kiinteistön arvoa. Meiltä saat kaiken tarvitsemasi omaa aurinkovoimalaa varten.

Aurinkovoimalan tilaaminen Poweralta on helppoa ja vaivatonta!

Meille on tärkeää, että asiakkaamme pääsevät aurinkoenergia-asioissa mahdollisimman vähällä. Teemme asiakkaan puolesta suunnitelmat sekä kannattavuuslaskelmat, toimitamme tarvittavat tuotteet ja työkalut paikalle sekä huolehdimme asennustöistä. Saat avaimet käteen -palvelua Suomen joka kolkkaan.

Talo jossa on aurinkopaneelit molemmilla lappeilla. Aurinkovoimalat omakotitaloon

Aurinkovoimalat omakotitaloon Poweralta

Aurinkovoimalan asentaminen suurimpaan osaan omakotitaloista sekä moniin loma-ajan asuntoihin on erittäin kannattavaa.

Myyjämme osaavat ottaa huomioon omakotitalon  yksilöllisen sijainnin ja muut piirteet voimalaa suunniteltaessa. Esimerkiksi seuraavat asiat kannattaa huomioida tarkkaan:

 • Varjostavat elementit (esimerkiksi tiheä puusto, muut rakennukset)
 • Hyvin pieni sähkönkulutus (alle 5000kWh/v)
 • Poikkeavat lupa-asiat
 

Teemme aina kiinteistökohtaisen kannattavuuslaskelman, jossa huomioidaan kaikki edellä mainitut asiat sekä katon kaltevuus, ilmansuunnat ja sähkön kulutus.
Oikein optimoidulla aurinkovoimalalla pystytään pienentämään sähkökustannuksia noin 20–30 %. Aurinkovoimalat omakotitaloon ja vapaa-ajan asuntoon saat kätevästi Poweralta

Powera - aurinkovoimalat omakotitaloon ja mökille

Olemme suunnitelleet ja asentaneet jo tuhansia aurinkosähköjärjestelmiä omakotitaloihin, yrityksiin ja maatiloille. Valikoimastamme löydät vain markkinoiden parhaita aurinkosähkötuotteita.

Asennamme kaikki aurinkovoimalat avaimet käteen -periaatteella. Poweralta saat laadukkaat aurinkojärjestelmät omakotitaloon ja vapaa-ajan asuntoon.

Aurinkovoimala koostuu aurinkopaneeleista, invertteristä, kattokiinnikkeitä ja johdotuksista.
Suunnittelijamme tarkastavat voimalan soveltuvuuden kiinteistöön sekä tekevät kannattavuuslaskelman eri paneelimalleilla.

Asennuksen jälkeen hoidamme tarvittavat lupa-asiat sekä ilmoitukset sähköyhtiöön. Neuvomme myös kotitalousvähennyksen hakemisessa. Lisätietoja kotitalousvähennyksestä löydät myös Suomen Omakotiliitto ry:n oppaassa:
https://www.omakotiliitto.fi/asuminen/vinkit_ja_oppaat/kotitalousvahennys

Asentaja kiinnittää aurinkopaneelia

Miksi kannattaa hankkia aurinkosähköjärjestelmä?

 • Tuo säästöä noin 20-30 % sähkö-kustannuksiin
 • Tuotto sijoitetulle pääomalle jopa yli 10 % vuodessa
 • Maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa
 • Kiinteistön arvo nousee
 • Kiinteistön jälleenmyynti helpottuu
 • Ylituotanto myydään sähköyhtiöön
 • Järjestelmä ei vaadi toistuvia huoltotoimenpiteitä
 • Ekologinen: puhtainta energiaa ilman hiilidioksidi- ja hiukkaspäästöjä
 • Laitteiden elinkaari jopa yli 50 vuotta
 • Sähkön hinta noussut keskimäärin 6 % per vuosi viimeiset 20 vuotta, sähkön siirtohinta vielä enemmän

Moderni ja pitkäikäinen ratkaisu energiatarpeisiin

Sähkön hinta heittelee ja ilmastonmuutos aiheuttaa huolta. Omalla aurinkovoimalalla näitä murheita voi hillitä, sillä aurinkoenergia tarjoaa puhdasta sähköä sekä omavaraisuutta pitkälle tulevaisuuteen.

Suunnittelemme aurinkosähköjärjestelmät kestämään kymmeniä vuosia. Olemme apunasi myös asennuksen jälkeen, mikäli kysymyksiä tai lisätarpeita ilmenee. Meiltä saat laadukkaat aurinkojärjestelmät omakotitaloon ja vapaa-ajan asuntoon.

Kuinka ekologisia aurinkopaneelit oikeasti ovat?

Aurinko säteilee puhdasta valo- ja lämpöenergiaa, ja sen vuosittain tuottama energiamäärä on 8 000 kertaa maapallon kokonaisenergiankulutusta suurempi.

Aurinkopaneelien ekologisuus perustuu auringon ehtymättömän säteilyn hyödyntämiseen ja päästöttömyyteen. Lisäksi aurinkosähköjärjestelmät toimivat pitkään, jopa useita kymmeniä vuosia. Poweralta saat laadukkaat aurinkojärjestelmät omakotitaloon ja mökille.

Aurinkopaneelien asennuksen jälkeen energiaa pystytään tuottamaan ilman hiilidioksidipäästöjä. Päästöjen tuotannon kannalta aurinkosähköjärjestelmä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa, sillä yksi asennettu kilowatti säästää vuosittain hiilidioksidipäästöissä jopa 0,7–1,3 tonnia.

Vaikka aurinkoenergia itsessään on päästötöntä, sen tuottamiseen tarvittavan laitteiston valmistaminen kuluttaa resursseja ja kuormittaa ympäristöä.

Ala kehittyy jatkuvasti, ja uudet innovaatiot tulevat hyvin todennäköisesti pienentämään paneelien valmistuksesta aiheutuvia ympäristövaikutuksia.

Tällä hetkellä aurinkovoimaloiden niin sanottu energian takaisinmaksuaika vaihtelee alle vuodesta viiteen vuoteen. Tällä tarkoitetaan aikaa, jona laitos ehtii tuottaa takaisin valmistukseen ja ylläpitoon kuluneen energian.

Suomessa energian takaisinmaksuaika on keskimäärin vuosi. Aurinkovoimalat ovat pitkäikäisiä eivätkä vaadi jatkuvia huoltotoimenpiteitä, mikä lisää niiden energiatehokkuutta.

Aurinkoenergia talvella

Aurinkopaneelien kannattavuuden kannalta tärkeimpiä tekijöitä ovat kokonaissäteilymäärä ja järjestelmän mitoitus kulutuksen mukaan. Siksi talvikuukaudet eivät vaikuta kannattavuuteen merkittävästi.

Suomen aurinkoenergian tuotantopotentiaali vastaakin lähes Keski-Euroopan tasoa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan

 • Etelä-Suomessa kokonaissäteilyenergia vaakapinnalle on noin 980 kWh/m2
 • Keski-Suomessa noin 890 kWh/m2
 • Pohjois-Suomessa noin 790 kWh/m2 yhden testivuoden perusteella.
 

Suurimmat säteilyarvot saadaan huhti- ja syyskuun välisenä aikana, jolloin aurinko paistaa korkeimmassa kulmassa. Talvisin myös aurinkotuntien määrä pienenee. Tästä huolimatta valoisa kesä ja paneelien lämpenemistä estävä viileämpi ilmasto kompensoivat talvikuukausia: aurinkopaneelien käyttökokemukset osoittavat, että aurinkoenergian tuotanto paranee paneelista riippuen jopa 10–25 % kylmällä säällä.

Talvella aurinkoenergian tuotto siis pienenee. Marraskuusta tammikuuhun aurinkopaneelit eivät yleensä juuri tuota merkittävästi energiaa, mutta jo helmikuussa tuotto alkaa kasvaa ja lumiheijastuksien ansiosta se voi olla maaliskuun loppupuolella jo samaa tasoa kuin syyskuussa.

Powera luonnollisesti ottaa kaiken tämän huomioon tehdessään yksilöllisiä kannattavuuslaskelmia eri omakotitaloihin ja vapaa-ajan asuntoihin.

Aurinkopaneelien asentaminen

Aurinkopaneelien sijoittamisen kannalta on ensisijaisen tärkeää on maksimoida paneelin pintaan saapuva auringonvalo. Paras energiatehokkuus saavutetaan, kun paneelit asetetaan etelän suuntaisesti. Tehokkain kallistuskulma on 35–45 astetta, mutta yli 90 % maksimaalisesta energian vuosituotosta voidaan saavuttaa 10–50 asteen kulmaan sijoitetuilla paneeleilla.

Kotitalouksissa aurinkopaneelit asennetaan useimmiten katolle. Asennus suoritetaan yleensä lappeen suuntaisesti, jolloin optimiolosuhteista joudutaan usein hieman joustamaan. Varjoton ja mahdollisimman roskaton paikka on kuitenkin suuntausta tärkeämpi.

Lipputangostakin aiheutuva, ohut varjo tai puista tippuvat lehdet voivat vaikuttaa aurinkopaneelin tehoon merkittävästi. Ilmankierto paneelien alla on myös hyvä varmistaa.

Kun laitteisto on mitoitettu ja sen sopivuus sähköverkkoon on varmistettu paikalliselta verkkoyhtiöltä, voidaan aurinkopaneelien asentaminen aloittaa.

Sähköverkkoon liitettävän aurinkosähköjärjestelmän asennuksessa kaikki sähköiset kytkennät ovat sähköurakoinnin alaista työtä. Järjestelmän käyttöönottotestauksen suorittamisen ja verkkoyhtiön käyttöönottoluvan jälkeen laitteiston saa kytkeä verkkoon, minkä jälkeen laadukkaan aurinkosähköjärjestelmän on tarkoitus toimia täysin automaattisesti.

Poweralla asiaan kuuluu aina vaivaton avaimet käteen -toteutus aurinkosähköjärjestelmän optimaalisesta mitoituksesta lupa-asioiden hoitamiseen ja asennukseen. Tarjoamme asiakkaalle asiantuntevaa tukea ja palvelua koko järjestelmän pitkän elinkaaren ajan.

Aurinkojärjestelmät ja kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys aurinkopaneelien hankintaan

Yksityishenkilöt ovat oikeutettuja hakemaan 40 % kotitalousvähennystä, kun aurinkopaneelit hankitaan omakotitaloon.

Vähennys lasketaan työkuluista eli aurinkoenergiajärjestelmän asennuksesta koituneista kuluista.

Kotitalousvähennyksen voi ilmoittaa kätevästi esimerkiksi Verohallinnon OmaVero-palvelussa. Myyjämme neuvovat sinua kotitalousvähennyksen hakemisessa tarvittaessa.

Yrityksille

Maatiloille