Säästöä ilmasta ja ilman porauksia

Ilma-vesilämpöpumppulämmityksessä tarvitaan vain auringon lämmittämää puhdasta ilmaa, vettä ja nykyaikaista tekniikkaa. Koska ilma-vesilämpöpumppu ottaa energiansa ympäröivästä ilmasta, ei tarvita porakaivoa eikä maalämmön keruuputkistoa.

Pitkän tähtäimen säästöä

Nykyiset ilma-vesilämpöpumput pienentävät lämmityslaskua jopa 50 % sähkö- ja öljylämmityksen rinnalle tai tilalle asennettuna.

Jos kodin tai kiinteistön aikaisempi energialasku on ollut esimerkiksi 2 500 euroa vuodessa, kustannukset ovat ilma-vesilämpöpumpun asennuksen jälkeen 1 250 euroa. Ilma-vesilämpöpumpun hinta paikalleen asennettuna on pumpun ja talon koosta riippuen 8 000 € – 20 000 €.

Kotitalousvähennys tiputtaa lopullisen hinnan 7 000 € – 18 000 € välille. Ilma-vesilämpöpumppu maksaa itsensä takaisin n. 5-7 vuodessa, koska se tuo sinulle 50 % – 70 % säästöt lämmityskustannuksissa.

Tämä tarkoittaa rahallisesti 1 000 € – 2 000 € säästöjä joka vuosi pumpun n. 25 toimintavuoden ajan. Kuukausitasolla säästöt voivat olla siis jopa 200 € paikkeilla.

Soveltuvuus ja hyödyt

Ilma-vesilämpöpumppujärjestelmän voi yhdistää uudisrakennuksiin, mutta myös olemassa olevan asuintalon perinteiseen öljyllä, puulla tai kaukolämmöllä toimivaan lämminveisjärjestelmään.

Pumppu täyttää kaikki lämmitystarpeet vuoden ympäri, ainoastaan talvisin äärimmäisten sääolosuhteiden vallitessa tarvitaan vanha järjestelmä varalähteeksi. Järjestelmää pidetään nykyään täydellisenä ratkaisuna kotitalouksien tilan ja veden lämmitykseen.

Ilma-vesilämpöpumpun saa yhdistettyä vesikiertoiseen patteri- tai lattialämmitykseen, myös molempiin samaan aikaan. Ilmavesilämpöpumppu tarjoaa monia eri vaihtoehtoja, tarvittaessa saat hoidettua esimerkiksi uima-altaan lämmityksen pumpun avulla.

Tilaa maksuton kartoitus!

Haluatko tietää miten paljon voit säästää aurinkovoimalla? Ota meihin yhteyttä ja saat maksuttoman arvion säästöistä!

  • Mikäli annat henkilötietosi edellä kuvattuun tarkoitukseen, Powera käsittelee henkilötietojasi Poweran Tietosuojaselosteen mukaisesti.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.