Aurinkovoimalan tilaaminen Poweralta on helppoa ja vaivatonta!

Teemme sinulle aina henkilökohtaisen kannattavuuslaskelman aurinkovoimalan asentamisesta. Pyydä tarjous tai lue alta lisää aurinkovoimalan hyödyistä.

Aurinkopaneelit omakotitaloon

Aurinkovoimalan asentaminen suurimpaan osaan omakotitaloista on erittäin kannattavaa.

Seuraavat asiat pitää kuitenkin huomioida tarkkaan voimalaa suunniteltaessa:

  • Varjostavat elementit (esim. puusto, muut rakennukset jne.)
  • Hyvin pieni sähkönkulutus
  • Lähitulevaisuudessa tapahtuva kattoremontti
  • Poikkeavat lupa-asiat

Teemme aina kiinteistökohtaisen kannattavuuslaskelman, jossa huomioidaan kaikki edellä mainitut asiat sekä katon kaltevuus, ilmansuunnat ja sähkön kulutus.

Oikein optimoidulla aurinkovoimalalla pystytään pienentämään sähkökustannuksia noin 20 – 30%.

10 yleisintä syytä hankkia aurinkovoimala

Tuo säästöä noin 20 - 30 % sähkö-kustannuksiin

Tuotto sijoitetulle pääomalle jopa yli 10 % vuodessa

Maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa

Kiinteistön arvo nousee

Kiinteistön jälleenmyynti helpottuu

Ylituotanto myydään sähköyhtiöön

Täysin huoltovapaa järjestelmä

Ekologinen, puhtainta energiaa ilman hiilidioksidi- ja hiukkaspäästöjä

Laitteiden elinkaari jopa yli 50 vuotta

Sähkön hinta noussut keskimäärin 6 % vuosi viimeiset 20 vuotta

POWERA-
aurinkovoimalat

Olemme suunnitelleet ja asentaneet
 jo tuhansia aurinkosähköjärjestelmiä omakotitaloihin, 
yrityksiin ja maatiloille. Valikoimastamme löydät aurinkosähkötuotteita 
kymmeniltä eri valmistajilta.

Asennamme kaikki aurinkovoimalat avaimet käteen periaatteella. Aurinkovoimala koostuu aurinkopaneeleista, invertteristä, kattokiinnikkeitä ja johdotuksista.

Suunnittelijamme tarkastavat voimalan soveltuvuuden kiinteistöön sekä tekevät kannattavuuslaskelman eri paneelimalleilla.

Asennuksen jälkeen hoidamme tarvittavat lupa-asiat sekä ilmoitukset sähköyhtiöön.

Tulevaisuuden energiamuoto, tarjolla jo tänään

Kansainvälisen energiajärjestö IEA:n mukaan aurinko tulee olemaan maailman suurin yksittäinen sähkönlähde vuoteen 2050 mennessä, ja lähitulevaisuudessa aurinkosähkön ennustetaan olevan myös edullisimpia sähkön tuotantotapoja.

Ehtyvien fossiilisten polttoaineiden rinnalla auringosta säteilevän uusiutuvan energian hyödyntäminen on järkevä sijoitus sekä taloudellisesti että ympäristön kannalta.

Aurinkopaneelit omakotitaloon - kannattavuus

Aurinkosähköjärjestelmä tuottaa alkuinvestoinnin jälkeen ilmaista energiaa kymmenien vuosien ajan. Oikein mitoitettu aurinkosähköjärjestelmä maksaa itsensä takaisin voimalasta riippuen jopa seitsemässä vuodessa.

Lisäksi keskiarvoon vaikuttavat muun muassa sähkön hinnanmuutokset sekä aurinkopaneeleille annettu tehotakuu, joka on useimmilla valmistajilla 80 % tuotosta 25 vuoden käytön jälkeen.

Mitä suurempaa sähkönkulutus on, sitä varmemmin aurinkosähköön siirtyminen kannattaa: aurinkovoimala voi pienentää kotitalouden sähkölaskua jopa 30 %.

Kiinteistön käyttökulujen pienentämisen lisäksi aurinkosähköjärjestelmä nostaa kiinteistön arvoa. Yhdysvaltalaisen National Renewable Energy Laboratoryn tutkimuksen mukaan aurinkopaneelit nostavat kiinteistön arvoa vähintään järjestelmän hinnan verran, ja talot, joihin on asennettu aurinkovoimala, menevät kaupaksi 20 % nopeammin.

Aurinkosähkö kannattaa tuottaa ensisijaisesti omaan käyttöön. Kotitaloudesta ylijäävän sähkön voi myydä verkkoon, mutta sähkön myynnistä saatava hinta on yleensä sähkön tukkuhinta, 2–6 senttiä/kWh, josta usein vähennetään palvelumaksu.

Kannattavinta on, kun tuotanto ja kulutus ovat mahdollisimman samanaikaisia; runsaasti kuluttavien sähkölaitteiden käyttö ajoitetaan päivän aurinkoisimpiin hetkiin.

Aurinkopaneelien tuottoa Suomessa ja muissa maissa voi seurata ja vertailla esimerkiksi invertterivalmistaja SMA:n Sunnyportal-palvelussa. Sivustolta löytyy satoja maassamme toimivia aurinkovoimaloita, joiden toimintaa pääsee tutkimaan sekä lähes reaaliaikaisesti että vuosien ajalta.

Lue lisää aurinkopaneelien kannattavuudesta täältä.

Aurinkopaneelien ekologisuus

Aurinko säteilee puhdasta valo- ja lämpöenergiaa, ja sen vuosittain tuottama energiamäärä on 8000 kertaa maapallon kokonaisenergiankulutusta suurempi.

Aurinkopaneelien ekologisuus perustuu auringon ehtymättömän säteilyn hyödyntämiseen ja päästöttömyyteen sekä aurinkosähköjärjestelmien pitkään, jopa 30 vuoden ikään.

Aurinkopaneelien asennuksen jälkeen pystytään tuottamaan energiaa ilman hiilidioksidipäästöjä. Päästöjen tuotannon kannalta aurinkosähköjärjestelmä maksaa itsensä takaisin muutaman vuoden kuluttua, sillä yksi asennettu kilowatti säästää vuosittain hiilidioksidipäästöissä noin 0,7–1,3 tonnia.

Vaikka aurinkoenergia itsessään on päästötöntä, sen tuottamiseen tarvittavan laitteiston valmistaminen kuluttaa resursseja ja kuormittaa ympäristöä.

Ala kehittyy jatkuvasti, ja uudet innovaatiot tulevat hyvin todennäköisesti myös pienentämään paneelien valmistuksesta aiheutuvia ympäristövaikutuksia.

Tällä hetkellä aurinkovoimaloiden energian takaisinmaksuaika, eli aika, jonka laitoiksen tulee olla toiminnassa tuottaakseen takaisin järjestelmän valmistukseen ja ylläpitoon kuluneen energian, vaihtelee alle vuodesta viiteen vuoteen. Suomessa energian takaisinmaksuaika on keskimäärin vuosi. Aurinkovoimalat ovat pitkäikäisiä ja lähes huoltovapaita, mikä lisää niiden energiatehokkuutta.

 

Aurinkoenergia talvella

Aurinkopaneelien kannattavuuden kannalta tärkeimpiä tekijöitä ovat kokonaissäteilymäärä ja järjestelmän mitoitus kulutuksen mukaan, joten talvikuukaudet eivät vaikuta siihen merkittävästi.

Ilmatieteen laitoksen mukaan

  • Etelä-Suomessa kokonaissäteilyenergia vaakapinnalle on n. 980 kWh/m2
  • Keski-Suomessa n. 890 kWh/m2
  • Pohjois-Suomessa n. 790 kWh/m2 yhden testivuoden perusteella.

Suomen aurinkoenergian tuotantopotentiaali vastaakin lähes Keski-Euroopan tasoa.

Suurimmat säteilyarvot saadaan huhti- ja syyskuun välisenä aikana, jolloin aurinko paistaa korkeammassa kulmassa. Talvisin toki myös aurinkotuntien määrä pienenee. Tästä huolimatta valoisa kesä ja paneelien lämpenemistä estävä viileämpi ilmasto kompensoivat talvikuukausia: aurinkopaneelien käyttökokemukset osoittavat, että aurinkoenergian tuotanto paranee paneelista riippuen jopa 10–25 % kylmällä säällä.

Talvella aurinkoenergian tuotto siis pienenee. Marraskuusta tammikuuhun aurinkopaneelit eivät yleensä juuri tuota merkittävästi energiaa, mutta jo helmikuussa tuotto alkaa kasvaa ja lumiheijastuksien ansiosta se voi olla maaliskuun loppupuolella jo samaa tasoa kuin syyskuussa.

Lue lisää täältä.

Aurinkopaneelien asentaminen

Aurinkopaneelien sijoittamisen kannalta on ensisijaisen tärkeää on maksimoida paneelin pintaan saapuva auringonvalo. Paras energiatehokkuus saavutetaan, kun paneelit asetetaan etelän suuntaisesti. Tehokkain kallistuskulma on 35–45 astetta, mutta yli 90 % maksimaalisesta energian vuosituotosta voidaan saavuttaa 10–50 asteen kulmaan sijoitetuilla paneeleilla.

Kotitalouksissa aurinkopaneelit asennetaan useimmiten katolle. Asennus suoritetaan yleensä lappeen suuntaisesti, jolloin optimiolosuhteista joudutaan usein hieman joustamaan. Varjoton ja mahdollisimman roskaton paikka on kuitenkin suuntausta tärkeämpi.

Lipputangostakin aiheutuva, ohut varjo tai puista tippuvat lehdet voivat vaikuttaa aurinkopaneelin tehoon merkittävästi. Ilmankierto paneelien alla on myös hyvä varmistaa.

Kun laitteisto on mitoitettu ja sen sopivuus sähköverkkoon on varmistettu paikalliselta verkkoyhtiöltä, voidaan aurinkopaneelien asentaminen aloittaa.

Sähköverkkoon liitettävän aurinkosähköjärjestelmän asennuksessa kaikki sähköiset kytkennät ovat sähköurakoinnin alaista työtä. Järjestelmän käyttöönottotestauksen suorittamisen ja verkkoyhtiön käyttöönottoluvan jälkeen laitteiston saa kytkeä verkkoon, minkä jälkeen laadukkaan aurinkosähköjärjestelmän on tarkoitus toimia täysin automaattisesti.

Poweralla asiaan kuuluu aina vaivaton avaimet käteen -toteutus aurinkosähköjärjestelmän optimaalisesta mitoituksesta lupa-asioiden hoitamiseen ja asennukseen. Tarjoamme asiakkaalle asiantuntevaa tukea ja palvelua koko järjestelmän pitkän elinkaaren ajan.

Kotitalousvähennys aurinkopaneelien hankintaan

Yksityishenkilöt ovat oikeutettuja hakemaan 40 % kotitalousvähennystä, kun hankitaan aurinkopaneelit omakotitaloon. Vähennys lasketaan työkuluista eli aurinkoenergiajärjestelmän asennuksesta koituneista kuluista. Kotitalousvähennystä voi saada maksimissaan 2250 euroa vuodessa, ja se on henkilökohtainen. Puolison kanssa voi saada siis enintään 4500 euron vähennyksen (2020).  
 
Kotitalousvähennyksen voi ilmoittaa esimerkiksi Verohallinnon OmaVero-palvelussa.

Haluatko tarjouksen?

Haluatko tietää miten paljon voit säästää aurinkovoimalla? Ota meihin yhteyttä ja saat maksuttoman arvion säästöistä!

  • Mikäli annat henkilötietosi edellä kuvattuun tarkoitukseen, Powera käsittelee henkilötietojasi Poweran Tietosuojaselosteen mukaisesti.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.