Edullinen ja ympäristöystävällinen valinta

Nykyään yhä useampi vaihtaa maalämpöön, sillä se on ympäristöystävällinen ja kustannustehokas lämmitysratkaisu. Maalämpöpumpun ansiosta rakennuksen lämmityskustannukset laskevat.

Toimintaperiaate

Maalämmön idea on lämmön talteenotossa. Maalämpöä on ollut niin kauan, kuin aurinko on paistanut ja varastoinut lämpöä luonnon omiin lämmönvaraajiin: maaperään, kallioon ja vesistöihin.

Nykyaikainen maalämpöpumppu on erittäin suosittu lämmitysmuoto edullisen käytön sekä huolettomuuden vuoksi. Kompaktin kokoinen laitteisto ei tarvitse paljon tilaa. Näin säästetään arvokkaita rakennusneliöitä muuhun käyttöön.

Maalämpöpumpun toimintaperiaate on jääkaapeista tuttu, kylmän asemasta laite pumppaa lämpöä. Lämpö kerätään maasta putkiston avulla.

Putkisto voidaan sijoittaa maahan joko kaivamalla horisontaalisesti maaperään tai poraamalla kaivo kallioon. Putkisto voidaan vetää myös tontin lähellä sijaitsevaan vesistöön.

Miten maalämpö toimii?

  1. Maahan porataan noin 100 – 350 m syvä reikä
  2. Reikään upotetaan putki, jota pitkin lämmönkeruuneste kiertää
  3. Neste lämpiää maaperän lämmöstä ja tuloksena saadaan maalämpöä energiakaivosta
  4. Lämmennyt neste pumpataan lämpöpumppuun
  5. Energiatehokkaan kompressoritekniikaan avulla lämpöpumppu hyödyntää lämmön ja jakaa sen talon lämpö- ja lämminvesijärjestelmään
  6. Kun keruuneste on luovuttanut lämmön lämpöpumpussa, se pumpataan takaisin porausreikään lämpenemään uudelleen

Tilaa maksuton kartoitus!

Haluatko tietää miten paljon voit säästää aurinkovoimalla? Ota meihin yhteyttä ja saat maksuttoman arvion säästöistä!

  • Mikäli annat henkilötietosi edellä kuvattuun tarkoitukseen, Powera käsittelee henkilötietojasi Poweran Tietosuojaselosteen mukaisesti.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.